Vandaag besteld morgen in huis!
Nederlands
Winkelwagen (0) Sluiten

Geen producten in je winkelwagen.

Winkelwagen (0) Sluiten

Geen producten in je winkelwagen.

Corned beef en kool

Tijd: 48 uur
Personen: 6 tot 8

Ingrediënten

1,81 kg cornedbeef
6 plakjes spek, in reepjes van 1,3 cm gesneden
1 krop kool, in reepjes van 3 cm gesneden
2 kopjes (470 ml) kippenbouillon
1/2 kop (120 ml) champagne azijn

Instructies

  1. Verwarm de wateroven voor op 134ºF/56ºC.
  2. Doe de cornedbeef in een buidel en vacumeer/sluit af.
  3. Dompel het zakje onder in de wateroven en laat het 48 uur garen.
  4. Ongeveer 45 minuten voordat u klaar bent om de maaltijd te serveren, bereidt u de kool.
  5. Bak de spekblokjes in een koekenpan op matig vuur tot ze knapperig zijn en het vet is gesmolten. Giet op 1 tot 2 eetlepels na (15 tot 30 ml) van het spekvet af.
  6. Doe de koolreepjes in de koekenpan, zet het vuur hoog en laat ze ongeveer 5 minuten koken.
  7. Voeg de kippenbouillon en de azijn toe aan de pan en kook de kool in het vocht gaar.
  8. Als de kool bijna gaar is, haalt u de cornedbeef uit het waterbad en uit de braadzak.
  9. Snijd de cornedbeef in plakjes van 1,3 tot 2 cm en serveer ze op de kool.