1,81 kg cornedbeef 6 plakjes spek, in reepjes van 1,3 cm gesneden 1 krop kool, in reepjes van 3 cm gesneden 2 kopjes (470 ml) kippenbouillon 1/2 kop (120 ml) champagne azijn
Instructies
Verwarm de wateroven voor op 134ºF/56ºC.
Doe de cornedbeef in een buidel en vacumeer/sluit af.
Dompel het zakje onder in de wateroven en laat het 48 uur garen.
Ongeveer 45 minuten voordat u klaar bent om de maaltijd te serveren, bereidt u de kool.
Bak de spekblokjes in een koekenpan op matig vuur tot ze knapperig zijn en het vet is gesmolten. Giet op 1 tot 2 eetlepels na (15 tot 30 ml) van het spekvet af.
Doe de koolreepjes in de koekenpan, zet het vuur hoog en laat ze ongeveer 5 minuten koken.
Voeg de kippenbouillon en de azijn toe aan de pan en kook de kool in het vocht gaar.
Als de kool bijna gaar is, haalt u de cornedbeef uit het waterbad en uit de braadzak.
Snijd de cornedbeef in plakjes van 1,3 tot 2 cm en serveer ze op de kool.