Vandaag besteld morgen in huis!
Nederlands
Winkelwagen (0) Sluiten

Geen producten in je winkelwagen.

Winkelwagen (0) Sluiten

Geen producten in je winkelwagen.

Kipfilet

Tijd: 2 uur
Personen: 2

Ingrediënten

2 kippenborsten van 120 g
4 schijfjes citroen
1 eetlepel olijfolie
1/8 theelepel gemalen peper
1/8 theelepel zout
1 takje rozemarijn

Instructies

  1. Vul een grote pan (of groter) met water, bevestig je sous vide (wij hebben DEZE) aan de pan en stel je sous vide in op 145ºF. Zorg ervoor dat je de kipfilet volledig in het water kunt onderdompelen.
  2. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper en doe hem in een vacuümzak. Een Ziplock werkt ook prima!
  3. Voeg citroenschijfjes, olijfolie en rozemarijn toe aan de zak en zorg ervoor dat de kipfilet bedekt is met olie en kruiden.
  4. Verwijder zoveel mogelijk lucht uit de vacuümzak of Ziplock. We doen dit zodat de kip naar de bodem van de pot zinkt. Dompel vervolgens volledig onder in water.
    Kook de kipfilet 1,5 – 2 uur op 145ºF.
  5. Zodra de timer afloopt, haalt u de zak uit het waterbad en haalt u de kipfilet uit de vacuümzak. Bereid uw favoriete kiprecept of zie stap #7 voor een geschroeide kipfilet.
    Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een middelgrote pan. Wanneer de olijfolie geurig is, legt u de kipfilet in de pan. Schroei 1-2 minuten aan elke kant dicht. Geniet ervan!