2 biefstukken van 350 g 6 teentjes knoflook 2 takjes rozemarijn takjes tijm 500 g krieltjes 6 baby worteltjes 10 stengels asperges 4 geschilde Cipollini uien 30 g ongezouten boter Zout en vers gekraakte peper naar smaak
Instructies
Verwarm uw sous vide machine in een grote pan met water voor op 52° C.
Kruid 2 reeplapjes aan beide kanten met zout en peper en doe ze over in een plastic ritszakje samen met de knoflook, rozemarijn en tijm en verwijder de lucht volledig alvorens het zakje te sluiten. Zet het opzij.
Doe in een apart zakje de aardappelen, wortelen, asperges, uien, boter en zout en peper en verwijder opnieuw alle lucht voordat u het zakje sluit.
Doe de zak met groenten in de sous vide waterpan en laat 45 minuten koken alvorens de biefstuk toe te voegen en nog eens 1 uur te laten koken.
Haal de biefstuk uit de zak en leg deze op een vuurvaste werkplek. Gebruik een brander op hoog vuur en schroei de biefstuk dicht tot hij aan alle kanten goudbruin is of tot de gewenste interne temperatuur is bereikt.
Snijd de biefstuk in plakjes en serveer hem samen met de beboterde sous vide groenten.